Competitie

Spelen in wedstrijdverband.
Het geeft een extra dimensie aan de sportbeoefening om van tijd tot tijd zijn/haar krachten te meten met sportvrienden van andere verenigingen. Daartoe biedt de vereniging verschillende mogelijkheden.

Sinds 1981 neemt Allotria met een aantal teams deel aan de competitie van Badminton Nederland. Een team bestaat uit 2 dames en 2 heren en speelt circa 14 wedstrijden. Een afdelingspoule bestaat uit ongeveer 8 teams. De thuiswedstrijden worden gespeeld op zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur. De indeling van de teams wordt in principe vastgesteld door het bestuur op voordracht van de Technische Commissie. De verdere gang van zaken rond de competitie wordt gecoördineerd door de competitieleider.

District Oost van Badminton Nederland organiseert ook een competitie voor recreanten.

Er wordt op dit moment in 3 klasses gespeeld.

X-klasse: echt sterke recreanten.
Y-klasse: gevorderde recreanten.
Z-klasse: beginners.

De recreanten competitie onderscheidt zich op de volgende punten van de reguliere competitie:

  • Het aantal wedstrijden per poule is minder, zodat tussen de 8 en 12 wedstrijden speelt.
  • Men is niet gebonden aan de speeldata van het district.
    Via de contactpersonen van de deelnemende verenigingen kunnen de uit- en thuis wedstrijden in onderling overleg vastgesteld worden. De coördinatie is in handen van de recreantencompetitieleider.
  • Het gaat er allemaal wat minder officieel aan toe; er zijn geen officiële kampioenschappen te behalen en er is geen promotie/degradatie regeling.

Indien u belangstelling heeft om aan deze competitievorm deel te nemen, dan kunt u contact opnemen met de trainer/ster of met de recreanten-competitieleider.

U kunt zich op een reservelijst laten plaatsten.

recreanten kampioen

Voor het derde jaar op rij is ons recreantenteam kampioen geworden in de recreantencompetitie. Het team bestaande uit Leo Ginsel, Hilma Tieks, Nancy Prins, Kees Moezelaar en Hendo Hogeboom, werd dit jaar erg geplaagd door blessures van de heren. Gelukkig wisten de invallers Wim van de Belt, Michiel Bergman en Lisette van de Belt deze problemen goed op te vangen.

Dit competitieseizoen is ons 1e jeugdteam kampioen geworden in de klasse tot 19 jaar. In een nieuwe samenstelling wisten Camiel Sijpkes, Leon Spoor, Leandra Haasjes en Chantal Scholl alle wedstrijden te winnen. Van de 80 te behalen punten haalden ze er maar liefst 71 binnen.

Badminton Nederland lanceert Toernooi/Competitie App

   
  

   
© Allotria BC